Toimitaan kevään aikana erityisen vastuullisesti – turvataan VUOMUn lähiopetustoiminta yhdessä. Lähtökohtana on 2009 syntyneiden ja sitä nuorempien oppilaiden yksilötuntien lähiopetus, ellei sairastumisepäily-, koronatartunta tai karanteenitilanne vaadi muuta. Lähiopetukseen oppilas osallistuu VAIN TÄYSIN terveenä ja TÄYSIN oireettomana.

Jokainen vastaa itse omasta turvallisuudestaan.

Pidämme vähintään 2 metrin turvavälin. Mikäli perhe toivoo etäopetusta, siitä sovitaan suoraan opettajan kanssa.

Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä lähiopetuksessa oleville oppilaillemme.

Vain välttämätön saattaminen opetustilaan sallitaan. Saattajan tulee käyttää maskia ja poistua tiloista viipymättä. Suosittelemme, että lapsi siirtyy ulko-ovelta tiloihin itsenäisesti. Kouluikäisten lasten saattajat eivät tule sisätiloihin laisinkaan.

Muistetaan huolellinen käsihygienia (saippuapesu/käsidesi).

Toimitaan vastuullisesti: matala kynnys pienilläkin oireilla jäädä kotiin (sekä oppilas että opettaja), jolloin oppilaalta/perheeltä toivotaan valmiutta etäopetuksen toteuttamiseen.

  • Mikäli samassa taloudessa asuva läheinen on oireinen, toimitaan etäopetuksessa.
  • Aivasta ja yski oikein hihaan tai nenäliinaan, suojaten muut.

Perheiden on hyvä varautua siihen, että lyhyellä varoitusajalla opetus voi toteutua etänä joko oppilaan tai opettajan oireilun tai karanteenin vuoksi. Tutustu Vuomun sekä oman opettajan tiedotukseen. Sopikaa opettajan kanssa yhdessä parhaista tiedotuskanavista ja mahdollisen etäopetuksen toteuttamisen tavoista.

Mikäli Vuomun lähiopetuksessa olevalla oppilaalla todetaan koronatartunta, ilmoitathan siitä sähköpostitse (vuosaarenmusiikkikoulu[at]gmail.com) välittömästi rehtorille, joka vastaa koko oppilaitoksen turvallisuudesta.

Opetushallitus (OPH) päivittää taiteen perusopetuksen järjestäjille suunnattua ohjeistustaan täällä.

Viranomaissuositukset löytyvät kootusti ja päivittyvät Taiteen perusopetusliiton sivuille täällä.