Vuomun Näppäri-orkesteri (klikkaa lisätiedot)

Vuosaaren Näppäri-orkesteri koostuu Vuosaaren musiikkikoulun oppilaista, joita on tällä hetkellä riveissä n. 40. Orkesteri perustettiin syksyllä 2011 ja se kokoontuu harjoittelemaan viikoittain tiistaisin kello 17.00 – 18.30. Koska oppiminen perustuu osittain korvakuulolta soittamiseen, on hyvin luontevaa yhdistää soitettavaan ohjelmistoon kansanmusiikkia, joka on perinteisesti opittu ilman nuotteja. Näppäri-orkesterissa soitetaan sekä klassista että kansanmusiikkia eri maista.

Näppäri-orkesterissa soittavat yhdessä kaikki ikään ja tasoon katsomatta. Näppäri-orkesteriin ei ole pääsykokeita, kuten ei Vuosaaren musiikkikouluunkaan. Ohjaajina toimivat Vuosaaren musiikkikoulun viulunsoitonopettajat Terhi Murtoniemi, Sisko Hyvönen ja Raisa Päivinen.

Näppäri-orkesterilla on runsaasti esiintymisiä muuallakin kuin musiikkikoulun omissa konserteissa. Näppäri-idea sai alkunsa 1980-luvun alussa, jolloin idean isä Mauno Järvelä aloitti viulunsoiton opetuksen Perhonjokilaakson kansalaisopistossa. Näppärit on kehittynyt lähes 30 toimintavuotensa aikana yhden kylän lasten pelimanniryhmästä kansallista ja kansainvälistä arvostusta nauttivaksi lasten ja nuorten kansanmusiikkiliikkeeksi ja koulutusmuodoksi.